Eleinte kissé bizalmatlan voltam ugyan a csibeszárnnyal, de igazán pompás leves sikerült készíteni belőle.
Ami nagyon fontos a hozzávalókon kívül, hogy a húst jól mossuk le és az esetlegesen rajtamaradt tollakat távolítsuk el. A hozzávalók egyébként 2 személy részére: 2 db csibeszárny, egy fej vöröshagyma, egy nagy sárgarépa, só, bors, esetleg valami ételízesítő, esetleg néma petrezselyem. Kell hozzá kellékként egy fazék és egy kés, amivel összeaprítjuk a zöldséget. Ennyi. Egyszerű lesz!
Tegyünk fel mondjuk másfél liter vizet a tűzre és tegyük bele a madárszárnyakat, rá a födőt. Ezután pucoljuk meg a fej vöröshagymát és a sárgarépát. A vöröshagymát girizdekre vágjuk, a sárgarépát pedig 4-5 cm-es hasábokra, azokat pedig négybe szeljük.
Ezek után, ha levesszük a födőt a madárszárnyakról, elég rusnya látvány fogad minket. Ha ez így van, ne essünk kétségbe, készül a leves! :)
Ha a madárszárnyak már úgy 20 perce főnek, tegyük hozzá a felaprított zöldségeket (van, aki átszűri ilyenkor még a levest, de ha jól megmostuk a húst, nincs rá szükség).Így már egy fokkal jobban néz ki a lötyi, de még kell neki egy kis idő, aztán beleszórhatunk némi ételízesítőt és elkeverjük. Ha ételízesítőt használunk (amit ajánlok; lehet 200Ft körül venni és kitart jópár hónapig), akkor ne tegyünk bele sót, mert az ételízesítő elég sóssá teszi! Nagyjából 10 perc múlva kóstoljuk meg a levet és fűszerezzük ízlés szerint (nálam ez annyit tett, hogy szórtam bele némi feketeborst). Úgy még 10 perc szükséges ahhoz, hogy a répa szépen megfőjön. Ellenőrzésként kóstoljuk meg. Vigyázzunk vele, mert nagyon forró! Ha a répa jó már, akkor a húst is nézzük meg. Ha könnyen lejön a csontról, akkor a leves már majdnem teljesen elkészült. Ilyenkor szórjuk bele a tésztát - ki mennyit szeret. Várjuk meg, hogy a tészta megfőjön és tálalhatjuk is a levesünk.

Tyúkhúsleves (2 személy részére)

2 db csibeszárny146 Ft
cérnametélt40 Ft
1 nagyobb sárgarépa25 Ft
1 fej vöröshagyma30 Ft
ételízesítők10 Ft
  
Összesen251 Ft

 

Szerző: Albiszakács  2009.08.20. 13:11 2 komment

Címkék: leves tyúk hús húsleves tyúkhúsleves 300ft 1óra csibeszárny

A bejegyzés trackback címe:

https://albiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr431325294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oswaldo 2009.09.03. 02:10:30

nemtom Szpés de zsák lüsssziét hallgatok és gondoltam beírok, hogy mennyire nagy zenészek. A kaja jó meg minden de sörözzünk mán valamiikó. Mert most jóemberekkel való beszélgetések restanciájában szenvedek .... meg be is vagyok b*szva!

Szal csak így tovább!

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2010.01.05. 07:45:46

szia!nagyon jó a blogod! Én is valami ilyesmit akartam csinálni. bár nekem kicsit kezdetlegesebbre sikerült!:D Hát igen, a technika ördöge vagyok én...:D
süti beállítások módosítása