Manapság mindenfelől ránkcsimpaszkodnak a főző- és szakácsműsorok. "Tegyünk bele egy levél narancsvirágot, egy kis mályvabogyógyökeret..."
Az itteni recept-féleségek egyszerű, könnyen beszerezhető fűszereket tartalmaznak, ráadásul egy amatőr ír főzési próbálkozásairól, így könnyen kiderülhet mit tegyünk és mit ne tegyünk az ételbe, vagy akár az étellel.
A blogot elsősorban azon főzőtudományukat kiteljesíteni vágyó olyan fiataloknak ajánlom, akik még nem alapítottak családot és nem engedhetik meg maguknak, hogy minden nap étteremben ebédeljenek.
Ha nincs még konyhai felszerelésed, rá kell fordítanod durván 10.000Ft-ot... Nekem jelen szituációban mindössze 3 db serpenyőm van (az a nyalóka alaku); egy 28 cm-es átmérőjű és két 24 cm-es, két kisebb fazekam (2 és 3 literesek) és egy nagyobb fazék, amiben esetleg spagettit tudok főzni... no, ezekkel az eszközökkel indulunk neki majd a nagy kalandnak.
Az ételek általában 2 személy részére készülnek, vagy ha úgy jobbani tetszik egy személy részére ebédre és vacsorára.
Jó szelet mindenkinek!
 

Szerző: Albiszakács  2009.08.09. 23:34 6 komment

Címkék: csacsog

A bejegyzés trackback címe:

https://albiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr251299322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sompolygó Samu 2009.08.11. 19:22:17

,,Az itteni recept-féleségek egyszerű, könnyen beszerezhető fűszereket tartalmaznak, ráadásul egy amatőr ír főzési próbálkozásairól"

Nem is tudtam Gyuri hogy te ír vagy. Akkor egy két whisky meg krémlikör receptet is kérünk. :))))))

Márkusz voltam.

benzsi 2009.08.24. 18:50:58

Üdv a gasztro fronton! Jó látni, hogy fiatal és fiú és főz!:)) Várjuk a recepteket, hátha néhány lány is kedvet kap!!!!:D

Vica alias KiVi · http://www.gumimacik.blogspot.com/ 2009.08.24. 21:00:55

Szia! Nagyon jó ötlet ez a blog. Csak így tovább. Én is főztem a fősulis évek alatt, bár tény, hogy nem albérletben, hanem koleszban és ilyen "luxus" dolgok, mint sütő nem voltak:) Jövök gyakran olvasni:)

Albiszakács · http://albiszakacs.blog.hu 2009.08.25. 00:36:26

@benzsi: @Vica alias KiVi:

Köszönöm a bíztatást! Igyekszem ideérni és írni minél gyakrabban! :)

banya67 2010.01.24. 15:36:28

Heló!Csak annyit szeretnék,hogy a pörköltből kifelejtetted a borsot.
süti beállítások módosítása